О нама

Музичку радионицу Чаробна фрула, основала је музиколог и културолог Бојана Гавриловић.
Рођена у Београду 1988. године, завршила је нижу и средњу музичку школу Др Војислав Вучковић, одсек клавир. Основне и мастер академске студије завршила је на Факултету музичке уметности у Београду, на одсеку за Музикологију. Паралелно је завршила и мастер академске студије на Факултету политичких наука, такође у Београду, смер културологија.
Радила је као професор хармоније, етномузикологије, клавира, солфеђа и теорије музике у музичкој школи Др Војислав Вучковић и као наставник музичке културе у основним школама. Похађала је бројне стручне семинаре, од којих у својој радној пракси најчешће примењује НТЦ систем учења. Своје дугогодишње искуство у раду са најмлађима стекла је у музичкој школи Др Војислав Вучковић и у едукативном центру Балцан Цултуре Hеритаге, у Београду.
Оснивач је издавачке куће Чаробна фрула, која се бави музичким издањима, едукативног карактера, као и дидактичких материјала за предшколске установе и основне музичке школе.
Аутор је радне свеске Мали музичар за децу предшколског и школског узраста, која је одобрена од стране Министарства просвете Републике Србије.
Аутор је игре музичке меморије са називима инструмената на српском и енглеском језику.
У оквиру пројекта Музичка едукација деце, који је спроведен у периоду од септембра 2019. до марта 2020.године, у ПУ 11 Април Нови Београд, била је директор и реализатор пројекта, под називом Музичко путовање са Чаробном фрулом.
,,Тренутно у предшколским установама и нижим музичким школама актуелни програми нису прилагођени детету као развојни стимуланс, нити садрже планове за децу најмлађег узраста, управо када је тај стимуланс најпотребнији. Од свих облика даровитости, музичка даровитост испољава се најраније – око 3 године и зато је њен стимуланс управо у том периоду веома важан. Наша радионица намењена је свима – деци која имају талента, али и оној која таленте у музици не испољавају.
Пажљиво осмишљен, јединствен план и програм радионице, омогући ће сваком детету да се упозна са музичком уметношћу, кроз игру, без наметања и морања. Кроз подстицање и неговање правилног певања, код сваког детета може се развити слух. Уједно, рад на ритму кроз музичко – дидактичке игре, допринеће развоју моторике и тиме припремити дете за музичку школу.Наш циљ је да свако дете пожели да се бави музиком, било на професионалан било на аматерски начин. "
О томе како музика утиче на нас и какве благодети има, сведочи и читава студија Дон Кембела, аутора књиге Моцартов ефекат. Он наводи да музика можеда маскира непријатне звуке и осећања, може да успори и уравнотежи мождане таласе, побољша покретљивост тела и координацију, повећа нивое ендорфина, регулише хормоне стреса, промени наше опажање простора, побољша памћење и учење, повећа продуктивност.
Музика има моћ да обликује карактер, јер људе можете препознати по врсти музике коју слушају. Зато је рана музичка едукација од пресудног значаја за развој сваког детета и његове личности.

 

СТРУЧНИ ТИМ

 

Profesor Iva Radulović

Ива Радуловић магистар музичке академије, дипломирани теоретичар уметности

Образовање

Основна школа: „Ћирило и Методије“ у Београду (школске 1997-2005) носилац „Вукове дипломе“, Нижа музичка школа „Јосип Славенски“ у Београду (школске 1997-2003) 
Четврти степен: Средња музичка школа „Јосип Славенски“ у Београду (школске 2003-07. године) – теоретски одсек 
Основне студије: Универзитет уметности у Београду, Факултет музичке уметности, Катедра за музикологију - дипломирани теоретичар уметности-музиколог (2011. године) 
Мастер студије: Универзитет уметности у Београду, Факултет музичке уметности, Катедра за музикологију – дипломирани теретичар уметности-мастер музиколог (2013. године) 

Награде

Стипендија Министарства Просвете Србије за школску 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011. године 

Радно искуство

• Члан уредничког тима зборника радова студената музикологије „Ликови и лица музике“ (2007-08. године, издато 2010. године), 
• Аутор индивидуалних текстова зборника радова студената музикологије (2007. и 2011. године) 
• Аутор неколико чланака у домаћим и интернационалним часописима везаних за класичну музику (Музика класика – ревија класичне музике, број 7, 2012; European choral magazine 1/2013, 2/2013) 
• Индивидуални часови солфеђа и теорије за ученике нижих музичких школа. 
• Дугогодишњи члан и секретар Академског женског хора Collegium musicum, са којим је организовала учешће на низу такмичења, фестивала и концерата како у земљи, тако и у иностранству (Бугарска, Шпанија, Италија, Мексико, Еквадор, Пољска, Француска, Сједињене америчке држе+аве, Кипар, Хрватска, Аустрија...) 
• Члан Комитета младих (Youth committee) Европске хорске организације од 2012. до 2015. године (European choral assotiation – Europa cantat) са којим је учествовала у организацији неколико великих хорских фестивала у Европи (Торино, Италија; Берген, Норвешка; Печуј, Мађарска...) 
• Извршни директор Међународног такмичења Музичке омладине Београда (2014-2015. године). 
• Од 2016. године као један од предавача ради у музичкој радионици Чаробна фрула, где деци узраста од 3 до 15 година предаје различите музичке предмете. 
• 2016. године била је члан комисије у избору уличних свирача у организцији града Београда. 
• 2018. године била је члан жирија такмичења K-pop (кореанског попа) у Дому омладине, Београд, које је организовано од стране Корејске амбасаде 
• Од 2018. године ангажована је од стране Радио телевизје Србије као сценариста на емисији „Српска музика кроз векове“. 
• Тренутно запослена као директор АКУД Универзитета у Београду „Бранко Крсмановић“, од 2015. године и са сва четири ансамбла организовала низ пројеката у земљи и иностранству (Италија, Кина, Немачка...; Седам деценија надахнућа...) 


 

Profesor Nikola Veličković

Никола Величковић дипломирани музички уметник - перкусиониста, 2018.године дипломирао на Факултету музичке уметности на полиинструменталној катедри.

Ангажован музичар у оркестрима попут Филхармоније,Симфонијског оркестра РТС-а, оркестра у Мадленијануму као и у Народном позоришту.

Вишегодишње искуство у раду са децом у музичким радионицама и радионицама са децом са посебним потребама, издваја младог уметника као изврсног педагога.

 
 


Jelena Stevanović

 

 

Јелена Стевановић, музички педагог, Универзитет уметности у Београду, Факултет музичке уметности, Одсек за музичку педагогију

Образовање

Основна школа ,,Свети Сава“ (2003 – 2011) у Београду, носилац Вукове дипломе;
Основна музичка школа ,,Јосиф Маринковић“, одсек клавир (2005 – 2011);
Трећа београдска гимназија, природно – математички смер (2011 – 2015);
Средња музичка школа ,,Јосиф Маринковић“, одсек клавир (2011 – 2015);
Основна музичка школа ,,Јосиф Маринковић“, одсек соло певање (2013 – 2015);
Основне студије: Универзитет уметности у Београду, Факултет музичке уметности, Одсек за музичку педагогију, дипломирани теоретичар уметности, просечна оцена 9,82 (2015 – 2019);
Certificate in Advance English (2018) издата од стране British Council;
Летња школа у Лувену (Белгија) на ФакултетуLUCA School of Music(2018);
Мастер студије: Универзитет уметности у Београду, Факултет музичке уметности, Одсек за музичку педагогију (2019-).

Награде

Вукова диплома (2011)
У основној музичкој школи добитник награда из области камерне музике и корепетиције.
У средњој музичкој школи добитник награда на Републичком такмичењу (2014) и Међународном такмичењу ,,Даворин Јенко“ (2014) из области камерне музике.
Студентска стипендија Министарства просвете (2016/17).
Стипендија Министарства просвете за изузетно надарене студенте (2017/18, 2018/19, 2019/20).

Радно искуство


Члан Академског хора Collegium musicum(2015-), са којим је учествовала на бројним концертима широм државе и ван ње, као и на бројним пројектима, међу којима је и снимање компакт диска ,,Три звука Мокрањца“;
Стручна пракса у Школи мјузикла ,,Еудвен“ (2016), начин организације музичко-сценских догађаја;
Објављен рад под називомCommunity(2019) musicу сарадњи са колегиницама са којим је учествовала на Међународном форуму студената глазбене педагогије у Пули, као и на Креативној радионици ,,Подијелимо знање“ у Сарајеву;

У оквиру предмета Педагошко-извођачке функције мјузикла, са својим колегама учествовала је у мјузиклу ,,Моје песме, моји снови“ (2018), који је премијерно изведен у Омладинском позоришту ,,Дадов“, а затим у Установи културе ,,Вук“, као и на гостовањима у Загребу и Сарајеву;
У оквиру предмета Реализација мјузикла у функцији интегрисане наставе, учествовала је у мјузиклу ,,Мачке“ (2019), који је премијерно изведен у Културном центру ,,Чукарица“;
Члан Канцеларије за младе ГО Врачар (2018 - );
Предавач у Музичкој радионици ,,Кућерак маште“ (2019);
Учествовала у организацији Форума студената сценских уметности (2018, 2019, 2020).
Студент демонстратор на предметима Дидактичке музичке игре за основну школу и Дечији ансамбли (2019-);
Студент продекан Факултета музичке уметности у Београду (2019/20 - );
Предавач у Уметничком образовању ,,Чаробна фрула“ (2019 - ).
Вишегодишње искуство у држању индивидуалних часова солфеђа и клавира.Aleksandra Vujić

Александра Вујић, музички педагог

Образовање

Основна школа : „Андра Савчић“ , музичка школа „Живорад Грбић“ , Ваљево
Четврти степен : музичка школа „Живорад Грбић“ – теоретски смер
Основне студије : Универзитет уметности у Београду , Факултет музичке уметности, Катедра за музичку педагогију

Радно искуство

-2012. године положила Цамбридге Енглисх Фирст ФЦЕ (Фирст Цертифицате ин Енглисх) за самосталног језичког корисника
-Члан академског женског хора Цоллегиум мусицум са којим је,поред бројних наступа, снимила компакт диск „Три звука Мокрањца“
-Члан хора „Градски хор Београд“
-Са колегама из класе у оквиру предмета Педагошко изводјачке функције мјузикла учествовала је у мјузиклу „Моје песме моји снови“ премијерно изведен у позоришту Дадов у јуну 2018.године и на гостовањима у Сарајеву и Загребу. Исте године учествовала је у реализацији представе „Поглед са Калемегдана“ са колегама са катедре у оквиру предмета Импровизација- глас и клавир . У оквиру предмета Реализација мјузикла у функцији интегрисане наставе 2019.године учествује у мјузиклу „Мачке“ који је премијерно изведен у Културном центру „Чукарица“ .
-Са колегиницом из класе Катарином Гичић написала је рад „Значај и улога мјузикла за студенте музичке педагогије : мјузикл као практични солфедјо“ који је представљен на 5. медјународном педагошком форуму у Пули и на Интернационалној креативној радионици „Подијелимо знање“ у Сарајеву 2019.године
- Учестововала је у организацији Медјународног педагошког форума и Форума студената сценских уметности 2018.и 2019.године
- у септембру 2019.године почиње да ради као музички педагог у музичкој радионици „Чаробна фрула“ у Дечијем културном центру „Мајдан“ и у предшколским установама ПУ 11 Април Нови Београд.Sara Savović

Сара Савовић – студент мастер студија музичке педагогије, на Факултету музичке уметности, Универзитета уметности у Београду.

Образовање
Основна школа: ОШ ,,Живадин Апостоловић“ у Трстенику, носилац Вукове дипломе; Нижа музичка школа ,,Корнелије Станковић“ у Трстенику.
Четврти степен: Средња музичка школа ,,Станковић“ у Београду – клавирски и теоретски одсек.
Основне студије: Факултет музичке уметности, одсек за солфеђо и музичку педагогију – дипломирани теоретичар уметности,

Награде

Годишња награда најбољем студенту на студијском програму за музичку педагогију (2019);
Стипендија Министарства просвете, науке и технолошког развоја, за школску 2013/14, 2014/15, 2016/17, 2017/18, 2018/19, 2019/20.
Стипендија Министарства омладине и спорта, за школску 2014/15, 2018/19, 2019/20.
Стипендија Фонда за младе таленте општине Трстеник, за школску 2015/2016, 2016/17, 2017/18, 2018/19, 2019/20.
Награде на пијанистичким такмичењима: Цхопин фест (2014), Интернационално пијанистичко такмичење у Бијељини (2015), Такмичење студената упоредног клавира у Нишу (2017, 2018),
Награде на такмичењима камерне музике: Такмичење камерних ансамбала у Шапцу (2013,2014), Међународно такмичење ,,Лазар Јовановић“ (2013), Међународно такмичење ,,Бруна Шпилер“ у Hерцег Новом (2014), Републичко такмичење ,,Петар Коњовић“ (2016), Међународно такмичење ,,Лав Мирски“ у Осијеку (2018).
Награде на такмичењима солфеђа и других музичко-теоријских предмета: Републичко такмичење музичких и балетских школа Србије – теорија музике (2012), солфеђо (2013, 2014), двогласно певање (2014); Такмичење ,,Корнелије“ – солфеђо (2014, 2015), двогласно певање (2015), хармонија (2014, 2015), музички облици (2015), компоновање (2015); Такмичење младих солфеђиста, Пожаревац – солфеђо (2015), двогласно певање (2015).

Радно искуство

- Предавач у музичкој радионици ,,Чаробна фрула“ (од 2019);
- Члан стручног тима у пројекту ,,Музичке радионице у ПУ 11. април Нови Београд“ (2019, 2020)
- Предавач и корепетитор у школи мјузикла за децу и одрасле ,,Еудвен“ (од 2016);
- Предавач у музичким центрима ,,Имагинариум“ (2018/19), ,,Кућерак маште“, вртићима ,,Шврћа“ (2018/19), ,,Пет плус“ (2019/2020);
- Члан Академског хора ,,,Collegium musicum“ (од 2015);
- Члан Певачког друштва ,,Станковић“ (од 2017);
- Корепетитор у ансамблу ученика соло певања средњих музичких школа – Оперетика (2018);
- Полазник мастер-класова проф. Јокут Михаиловић, проф. Саре Марјановић, проф.Natalie Trull;
- Полазник Летње школе за музичке педагоге у Лувену (Белгија, 2018);
- Полазник семинара и радионица у организацији Music art project-a (у оквиру програма El Sistema сарадња саFrancis Gagliardi i Karolinom Bater);
- Наставник додатне ваннаставне музичке радионице са децом 5. и 6. разреда ОШ ,,Владислав Рибникар“ (2019);
- Коаутор рада ,,Community music“, који је изложен на Међународном форуму студената глазбене педагогије у Пули и на Креативној радионици ,,Подијелимо знање“ у Сарајеву (2019);
- Члан организационог тима и учесник Форума студената сценских уметности у Београду (2018, 2019)Миња Марчетић

Едукација

Факултет музичке уметности, Београд Докторске академске студије (2015/2019) Доктор музичке уметности Изабрано подручје – модул: Извођачке уметности/флаута Ментор: проф. мр Миомир Симоновић Коментор: проф. др Соња Маринковић
Аристотел Универзитет, Солун ИИ година Докторских академских студија (2016/2017) Одсек: музикологија, изабрана област: музикотерапија пракса на клиници за децу са посебним потребама „Кдап“ Ментор: проф. др Дора Псалтопоулоу-Камини

Факултет музичке уметности, Београд Мастер академске студије (2014/2015) Дипл. музички уметник - мастер, модул флаута - флаутиста Предметни професор: проф. мр Миомир Симоновић Награда из фонда „Бранислава и Јаков Срејовић“ за постигнут највиши ниво извођаштва на дипломском испиту на студијском програму дувачких инструмената у академској години 2014/2015
Факултет музичке уметности, Београд Основне академске студије (2010/2014) Дипл. музички уметник - флаутиста Студент генерације школске 2013/2014. Предметни професор: проф. мр Миомир Симоновић
Средња музичка школа „Јосип Славенски“, Београд Образовни профил: музички извођач и музички сарадник - теоретичар (2006/2010) Предметни професор: проф. мр Миомир Симоновић
Основна музичка школа „Јосиф Маринковић“, Вршац Предметни професор: проф. Милица Јевић и проф. Тамара Цвејић Ђак генерације школске 2005/2006.

Соло наступи

Реситал у галерији „Willy Buard“, Женева, Швајцарска 2019.Resital у цркви Св. Мартина у оквиру фестивала „Nei Suoni dei Luoghi”, Италија 2019. Реситал у згради Конкордије Градског музеја, Вршац, Србија 2019, 2016. Реситал у заводу за културу Војводине, Нови Сад, Србија 2018. Реситал у галерији ’73, Београд, Србија 2018. Отварање изложбе „Отаџбини с љубављу“, Владичански двор, Вршац, Србија 2018. Реситал у Италијанском културном центру, Београд, Србија 2018. Реситал у Лесковачокм културном центру, Лесковац, Србија 2018. Свечани концерт поводом 80 година постојања ФМУ, Коларац, Београд, Србија 2017. Учествовање на БЕМУС-у, Скупштина града, Београд, Србија 2017. Реситал у центру за лепе уметности Гуарнериус, Београд, Србија 2017, 2016, 2014. Реситал у галерији САНУ, Београд, Србија 2016, 2015, 2014. Реситал у галерији Артгер, Београд, Србија 2015, 2014. Реситал у Археолошком музеју у оквиру фестивала „Nei Suoni dei Luoghi”, Италија 2015. Реситал у кући Ђуре Јакшића, Беорад, Србија 2015. Отварање ХИХ међународног такмичења „Петар Коњовић” у галерији САНУ, Београд, Србија, 2014. Реситал у Народном позоришту, Вршац, Србија 2014, 2012. Реситал у музичкој школи „Јосип Славенски, Београд, Србија 2013. Учествовање на ФЕСТУМУ, Београд, Србија 2012.

Такмичења

Фестивал руске музике „Бољшој”, Мећавник, Србија: Бронзана матрјошка, 2016. Међународно такмичење „Петар Коњовић”, Београд, Србија: ИИИ награда и специјална награда за најбоље извођење дела П.Коњовића, 2014. Смотра музичких талената Србије, Сремски Карловци, Србија: лауреат , 2012. „Охридски бисери”, Охид, Македонија: ИИИ награда, 2013. и ИИ награда, 2009. Сусрети флаутиста „Тахир Куленовић”, Ваљево, Србија: пет И награда, лауреат свеукупног сусрета, 2013. и лауреат за средњу школу, 2008. Међународно такмичење „Даворин Јенко”, Београд, Србија: И награде, 2009, 2008, 2007.
Такмичења камерних састава
Такмичење дрвених дувача, Пожаревац, Србија: И награда и лауреат, 2015. Међународно такмичење „Даворин Јенко”, Београд, Србија: две ИИ награде, 2015. Републичко такмичење камерних састава, Београд, Србија: И награда, 2008. Међународно такмичење камерних састава, Панчево, Србија: лауреат, 2008. Међународно такмичење камерних састава, Панчево, Србија: лауреат, 2006. Сусрети флаутиста „Тахир Куленовић”, Ваљево, Србија: лауреат, 2006.

Стипендије

Вишеструко је награђивана различитим стипендијама и признањима: Стипендија Министарства просвете, стипендија Фондације Hемофарм, стипендија фонда за младе таленте „Доситеј Обрадовић”, стипендија међународне летње академије „иса” Универзитета за музику и извођачке уметности у Бечу, стипендија Erasmus+ интернационалног програма Европске Уније, стипендија од стране „Jeunesses Musicales International“.

Усавршавања

Ана Богдановић Радић (Србија), Марина Ненадовић (Србија), Дејан Гаврић (Немачка), Karolina Bäter (Немачка),Gergely Ittzés (Мађарска),Eugenia Moliner (Каталонија), Elizabet Koch (Аустралија), Nils Thilo Krämer (Аустрија), Peter-Lukas Graf (Швајцарска), Sharon Bezaly von Bahr (Швајцарска), Vicens Prats (Француска).
Радно искуство
Наставник флауте у музичкој радионици „Чаробна фрула“ од 2019. године. Наставник флауте у ОМШ „Невена Поповић“ од 2017. године.

 


Ивона Игрутиновић, дипломирани музички уметник - пијаниста

Образовање

Мастер студије: Универзитет у Београду, Факултет музичке уметности, одсек за клавир (2019-)
Основне студије: Универзитет у Београду, Факултет музичке уметности, одсек за клавир, дипломирани музички уметник (2015-2019)
Средња музичка школа „Стеван Мокрањац“ у Краљеву, одсек за клавир (2011-2015)
Основна музичка школа „Стеван Мокрањац“ у Краљеву, одсек за клавир (2004-20011)

Награде

Током основног музичког образовања, добитник награда на пијанистичком такмичењу „Мали виртуоз“ (2005/06, 2006/07); добитник награда из области камерне музике.
Студентска стипендија Министарства просвете

Радно искуство

Члан Академског хора Collegium musicum (2015-)
Наставник упоредног клавира у ОМШ „Невена Поповић“ од 2019. године

 


Петар Ћирић

Рођен у Београду 24.01.1995. године. Основно образовање започиње у Београду где показује интерес за гитару, па 2004. године уписује МШ “Јосип Славенски” где завршава основну и средњу музичку школу у класи професора Дарка Карајића и Дејана Бркића. За време школовања учествује на бројним домаћим и интернационалним такмичењима где остварује значајне резултате. На републичком такмичењу 2006, 2008. и 2014. године осваја прве награде као солиста, а 2010. и 2012. године прву награду за комбиновани дуо “Уницо” са колегом Павлом Филиповицем, и другу награду као солиста. На Гуитар Арт фестивалу осваја трећу награду 2008. године, финалиста је 2013. године и добитник прве награде 2014. године као дуо “Уницо”. Добитник је златног признања на Сплит Гуитар фестивалу 2008. и 2009. године. На Војвођанском фестивалу гитаре 2012. године осваја прву награду, а следеће године на истом фестивалу осваја другу награду.Учесник је на отвореним позивним такмичењима МШ “Ватрослав Лисински” 2008. године где осваја прву награду. На меморијалном такмичењу у Београду под називом “Душан Протић” осваја две прве награде 2009. и 2011. године. Следеће 2012. године добија награду “Доситеја” фонда за младе таленте Републике Србије. На ВИИ. интернационалном такмичењу у Лесковцу осваја прву награду, и другу награду на “Сарајево интернатионал” такмичењу 2012. године. Најзапаженије резултате остварује на 52. фестивалу музичких и балетских школа представљајући МШ “Јосип Славенски” где осваја прву награду представљајући класу класичне гитаре, као и четврто место на интернационалном европском такмичењу “Ана Амалиа” 2011. године за младе европске гитаристе. Похађао је бројне мастер класове код светски признатих професора и извођача као што су Марцин Дyлла, Паоло Пегораро, Осцар Гхиглиа, Горан Кривокапић, Аниелло Десидерио, Един Карамазов, Рафаел Андујар, Роберто Фабри, Зоран Дукић, Денис Азабагић, Марцо Фери, Артуро Таллини и многи други. Музичку академију у Београду уписује 2014. године у класи професора Дарка Карајића, а две године касније прелази код професора Александра Hаџи-ђорђевића. Паралелно поред гитаре свира и барокну лауту, коју похађа код професора Дарка Карајића. Као лаутиста осваја Мастер сертификат у Темишвару код професора Тхорн-Hаралд Јохнсена и Тхомас Боyсен. Добитник је и прве награде са квартетом “Анонимус 4” у дисциплини камерне музике за рану музику и барок.