Lat

O nama

Професор Бојана Гавриловић
Бојана Гавриловић


Музичку радионицу Чаробна фрула, основала је професор Бојана Гавриловић

.

Рођена у Београду 1988. године, завршила је нижу и средњу музичку школу Др Војислав Вучковић, одсек клавир. Основне и мастер академске студије завршила је на Факултету музичке уметности у Београду, на одсеку за Музикологију. Паралелно је завршила и мастер академске студије на Факултету политичких наука, такође у Београду, смер културологија. Радила је као професор хармоније, етномузикологије, клавира, солфеђа и теорије музике у музичкој школи Др Војислав Вучковић и као наставник музичке културе у основним школама. Похађала је бројне стручне семинаре, од којих у својој радној пракси најчешће примењује НТЦ систем учења, по методама др Ранка Рајовића. Своје дугогодишње искуство у раду са најмлађима стекла је у школи Др Војислав Вучковић и у едукативном центру Балцан Цултуре Херитаге, у Београду. Отуда њена жеља и инспирација за отварењем нове и другачије музичко едукативне радионице код нас.

Пажљиво осмишљен, јединствен план и програм наше радионице, омогући ће сваком детету да се упозна са музичком уметношћу, кроз игру, без наметања и морања. Циљ је да свако дете пожели да се бави музиком, било на професионалан било на аматерски начин. Са друге стране, акценат је на класичној музици која није много заступљена у медијима, и деца немају прилику да је често слушају самим тим и развију осећај за ту врсту музике. На нашим часовима, једна од битних методичких ствари јесте управо и та, вођено слушање музике, управо класичне. То подразумева слушно упознавање са инструментима у симфонијском оркестру, њихово препознавање, указивање на специфичности мелодије и хармоније. Кроз различите музичке жанрове-опере, балете, опере бајке, концерте, симфоније, дечије албуме, деца ће имати прилику да обогате свој слушни репертоар, уврсте покрет уз музику, препознају разлику између валцера и марша.

Многи психолози и начуници, отркили су добробит слушања класичне музике, поготово Моцартове. О томе како музика утиче на нас и какве благодети има, сведочи и читава студија Дон Кембела, аутора књиге Моцартов ефекат. Он наводи да музика може да маскира непријатне звуке и осећања, може да успори и уравнотежи мождане таласе, побољша покретљивост тела и координацију, повећа нивое ендорфина, регулише хормоне стреса, промени наше опашање простора, побољша памћење и учење, повећа продуктивност.

И на послетку,музика има моћ да обликује карактер, јер људе можете препознати по врсти музике коју слушају. Зато је рана музичка едукација од пресудног значаја за развој сваког детета и његове личности.
Професор Ива Радуловић
Ива Радуловић
Образовање

Основна школа: „Ћирило и Методије“ у Београду (школске 1997-2005) носилац „Вукове дипломе“, Нижа музичка школа „Јосип Славенски“ у Београду (школске 1997-2003)
Четврти степен: Средња музичка школа „Јосип Славенски“ у Београду (школске 2003-07. године) – теоретски одсек
Основне студије: Универзитет уметности у Београду, Факултет музичке уметности, Катедра за музикологију - дипломирани теоретичар уметности-музиколог (2011. године)
Мастер студије: Универзитет уметности у Београду, Факултет музичке уметности, Катедра за музикологију – дипломирани теретичар уметности-мастер музиколог (2013. године)

Награде

Стипендија Министарства Просвете Србије за школску 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011. године

Радно искуство

• Члан уредничког тима зборника радова студената музикологије „Ликови и лица музике“(2007-08. године, издато 2010. године),
• Аутор индивидуалних текстова зборника радова студената музикологије (2007. и 2011. године)
• Аутор неколико чланака у домаћим и интернационалним часописима везаних за класичну музику (Музика класика – ревија класичне музике, број 7, 2012; European choral magazine 1/2013, 2/2013)
• Индивидуални часови солфеђа и теорије за ученике нижих музичких школа.
• Дугогодишњи члан и секретар Академског женског хора Collegium musicum, са којим је организовала учешће на низу такмичења, фестивала и концерата како у земљи, тако и у иностранству (Бугарска, Шпанија, Италија, Мексико, Еквадор, Пољска, Француска, Сједињене америчке држе+аве, Кипар, Хрватска, Аустрија...)
• Члан Комитета младих (Youth committee) Европске хорске организације од 2012. до 2015. године (European choral assotiation – Europa cantat) са којим је учествовала у организацији неколико великих хорских фестивала у Европи (Торино, Италија; Берген, Норвешка; Печуј, Мађарска...)
• Извршни директор Међународног такмичења Музичке омладине Београда (2014-2015. године).
• Од 2016. године као један од предавача ради у музичкој радионици Чаробна фрула, где деци узраста од 3 до 15 година предаје различите музичке предмете.
• 2016. године била је члан комисије у избору уличних свирача у организцији града Београда.
• 2018. године била је члан жирија такмичења K-pop (кореанског попа) у Дому омладине, Београд, које је организовано од стране Корејске амбасаде
• Од 2018. године ангажована је од стране Радио телевизје Србије као сценариста на емисији „Српска музика кроз векове“.
• Тренутно запослена као директор АКУД Универзитета у Београду „Бранко Крсмановић“, од 2015. године и са сва четири ансамбла организовала низ пројеката у земљи и иностранству (Италија, Кина, Немачка...; Седам деценија надахнућа...)


Професор Никола Величковић
Никола Величковић

Никола Величковић дипломирани музички уметник - перкусиониста, 2018.године дипломирао на Факултету музичке уметности на полиинструменталној катедри.

Ангажован музичар у оркестрима попут Филхармоније,Симфонијског оркестра РТС-а, оркестра у Мадленијануму као и у Народном позоришту.

Вишегодишње искуство у раду са децом у музичким радионицама и радионицама са децом са посебним потребама, издваја младог уметника као изврсног педагога.