Наш тим

Бојана Несторовић – мастер музиколог и културолог, директор и оснивач уметничког образовања “Чаробна фрула”

Рођена у Београду 1988. године, завршила је нижу и средњу музичку школу Др Војислав Вучковић, одсек клавир. Основне и мастер академске студије завршила је на Факултету музичке уметности у Београду, на одсеку за Музикологију. Паралелно је завршила и мастер академске студије на Факултету политичких наука, такође у Београду, смер културологија.
Радила је као професор хармоније, етномузикологије, клавира, солфеђа и теорије музике у музичкој школи Др Војислав Вучковић и као наставник музичке културе у основним школама. Похађала је бројне стручне семинаре, од којих у својој радној пракси најчешће примењује НТЦ систем учења. Своје дугогодишње искуство у раду са најмлађима стекла је у музичкој школи Др Војислав Вучковић и у едукативном центру Балцан Цултуре Херитаге, у Београду.
Оснивач је издавачке куће Чаробна фрула, која се бави музичким издањима, едукативног карактера, као и дидактичких материјала за предшколске установе и основне музичке школе.
Аутор је радне свеске Мали музичар за децу предшколског и школског узраста, која је одобрена од стране Министарства просвете Републике Србије.
Аутор је игре музичке меморије са називима инструмената на српском и енглеском језику.
У оквиру пројекта Музичка едукација деце, који је спроведен у периоду од септембра 2019. до марта 2020.године, у ПУ 11 Април Нови Београд, била је директор и реализатор пројекта, под називом Музичко путовање са Чаробном фрулом.
,,Тренутно у предшколским установама и нижим музичким школама актуелни програми нису прилагођени детету као развојни стимуланс, нити садрже планове за децу најмлађег узраста, управо када је тај стимуланс најпотребнији. Од свих облика даровитости, музичка даровитост испољава се најраније – око 3 године и зато је њен стимуланс управо у том периоду веома важан. Наша радионица намењена је свима – деци која имају талента, али и оној која таленте у музици не испољавају.
Пажљиво осмишљен, јединствен план и програм радионице, омогући ће сваком детету да се упозна са музичком уметношћу, кроз игру, без наметања и морања. Кроз подстицање и неговање правилног певања, код сваког детета може се развити слух. Уједно, рад на ритму кроз музичко – дидактичке игре, допринеће развоју моторике и тиме припремити дете за музичку школу.Наш циљ је да свако дете пожели да се бави музиком, било на професионалан било на аматерски начин. "
О томе како музика утиче на нас и какве благодети има, сведочи и читава студија Дон Кембела, аутора књиге Моцартов ефекат. Он наводи да музика можеда маскира непријатне звуке и осећања, може да успори и уравнотежи мождане таласе, побољша покретљивост тела и координацију, повећа нивое ендорфина, регулише хормоне стреса, промени наше опажање простора, побољша памћење и учење, повећа продуктивност.
Музика има моћ да обликује карактер, јер људе можете препознати по врсти музике коју слушају. Зато је рана музичка едукација од пресудног значаја за развој сваког детета и његове личности.

 

Јана Јанићијевић – мастер флаутиста, секретар уметничког образовања “Чаробна фрула” 

 

Сара Савовић – мастер музички педагог, координатор музичких радионица у вртићима и организатор концерата 

Образовање

Основна школа: ОШ ,,Живадин Апостоловић“ у Трстенику, носилац Вукове дипломе; Нижа музичка школа ,,Корнелије Станковић“ у Трстенику.
Четврти степен: Средња музичка школа ,,Станковић“ у Београду – клавирски и теоретски одсек.
Основне студије: Факултет музичке уметности, одсек за солфеђо и музичку педагогију – дипломирани теоретичар уметности,

Награде

Годишња награда најбољем студенту на студијском програму за музичку педагогију (2019);
Стипендија Министарства просвете, науке и технолошког развоја, за школску 2013/14, 2014/15, 2016/17, 2017/18, 2018/19, 2019/20.
Стипендија Министарства омладине и спорта, за школску 2014/15, 2018/19, 2019/20.
Стипендија Фонда за младе таленте општине Трстеник, за школску 2015/2016, 2016/17, 2017/18, 2018/19, 2019/20.
Награде на пијанистичким такмичењима: Chopin фест (2014), Интернационално пијанистичко такмичење у Бијељини (2015), Такмичење студената упоредног клавира у Нишу (2017, 2018),
Награде на такмичењима камерне музике: Такмичење камерних ансамбала у Шапцу (2013,2014), Међународно такмичење ,,Лазар Јовановић“ (2013), Међународно такмичење ,,Бруна Шпилер“ у Херцег Новом (2014), Републичко такмичење ,,Петар Коњовић“ (2016), Међународно такмичење ,,Лав Мирски“ у Осијеку (2018).
Награде на такмичењима солфеђа и других музичко-теоријских предмета: Републичко такмичење музичких и балетских школа Србије – теорија музике (2012), солфеђо (2013, 2014), двогласно певање (2014); Такмичење ,,Корнелије“ – солфеђо (2014, 2015), двогласно певање (2015), хармонија (2014, 2015), музички облици (2015), компоновање (2015); Такмичење младих солфеђиста, Пожаревац – солфеђо (2015), двогласно певање (2015).

Радно искуство

- Предавач у музичкој радионици ,,Чаробна фрула“ (од 2019);
- Члан стручног тима у пројекту ,,Музичке радионице у ПУ 11. април Нови Београд“ (2019, 2020)
- Предавач и корепетитор у школи мјузикла за децу и одрасле ,,Еудвен“ (од 2016);
- Предавач у музичким центрима ,,Имагинариум“ (2018/19), ,,Кућерак маште“, вртићима ,,Шврћа“ (2018/19), ,,Пет плус“ (2019/2020);
- Члан Академског хора ,,Collegium мусицум“ (од 2015);
- Члан Певачког друштва ,,Станковић“ (од 2017);
- Корепетитор у ансамблу ученика соло певања средњих музичких школа – Оперетика (2018);
- Полазник мастер-класова проф. Јокут Михаиловић, проф. Саре Марјановић, проф. Наталие Trull;
- Полазник Летње школе за музичке педагоге у Лувену (Белгија, 2018);
- Полазник семинара и радионица у организацији Мусиц арт пројецт-а (у оквиру програма Ел Система сарадња са Францис Гаглиарди и Каролином Батер);
- Наставник додатне vannastavne музичке радионице са децом 5. и 6. разреда ОШ ,,Владислав Рибникар“ (2019);
- Коаутор рада ,,Community мусиц“, који је изложен на Међународном форуму студената глазбене педагогије у Пули и на Креативној радионици ,,Подијелимо знање“ у Сарајеву (2019);
- Члан организационог тима и учесник Форума студената сценских уметности у Београду (2018, 2019)

 

Александра Вујић – музички педагог, координатор музичких радионица у вртићима и организатор концерата

Образовање

Основна школа : „Андра Савчић“ , музичка школа „Живорад Грбић“ , Ваљево
Четврти степен : музичка школа „Живорад Грбић“ – теоретски смер
Основне студије : Универзитет уметности у Београду , Факултет музичке уметности, Катедра за музичку педагогију

Радно искуство

-2012. године положила Цамбридге English Фирст ФЦЕ (Фирст Цертифицате ин English) за самосталног језичког корисника
-Члан академског женског хора Collegium мусицум са којим је,поред бројних наступа, снимила компакт диск „Три звука Мокрањца“
-Члан хора „Градски хор Београд“
-Са колегама из класе у оквиру предмета Педагошко извођачке функције мјузикла учествовала је у мјузиклу „Моје песме моји снови“ премијерно изведен у позоришту Дадов у јуну 2018.године и на гостовањима у Сарајеву и Загребу. Исте године учествовала је у реализацији представе „Поглед са Калемегдана“ са колегама са катедре у оквиру предмета Импровизација- глас и клавир . У оквиру предмета Реализација мјузикла у функцији интегрисане наставе 2019.године учествује у мјузиклу „Мачке“ који је премијерно изведен у Културном центру „Чукарица“ .
-Са колегиницом из класе Катарином Гичић написала је рад „Значај и улога мјузикла за студенте музичке педагогије : мјузикл као практични солфеђо“ који је представљен на 5. међународном педагошком форуму у Пули и на Интернационалној креативној радионици „Подијелимо знање“ у Сарајеву 2019.године
- Учестововала је у организацији Међународног педагошког форума и Форума студената сценских уметности 2018.и 2019.године
- у септембру 2019.године почиње да ради као музички педагог у музичкој радионици „Чаробна фрула“ у Дечијем културном центру „Мајдан“ и у предшколским установама ПУ 11 Април Нови Београд.

 

Клавирски одсек

Ђурђа Гудурић, Зора Вешковић, Ивона Игрутиновић, Љиљана Фелкер, Нађа Пешић, Ивана Танасковић

 

Гудачки одсек

Марија Цвејић, Ана Јовановић, Нада Шарковић

 

Одсек гитаре

Петар Ћирић

 

Дувачки одсек

Јана Јанићијевић

 

Одсек за перкусије

Григорије Андрејевић

 

Теоретски одсек

Мирјана Недељковић, Наталија Мићић