O nama

Profesor Bojana Gavrilović
Bojana Gavrilović


Muzičku radionicu Čarobna frula, osnovala je profesor Bojana Gavrilović

.

Rođena u Beogradu 1988. godine, završila je nižu i srednju muzičku školu Dr Vojislav Vučković, odsek klavir. Osnovne i master akademske studije završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na odseku za Muzikologiju. Paralelno je završila i master akademske studije na Fakultetu političkih nauka, takođe u Beogradu, smer kulturologija. Radila je kao profesor harmonije, etnomuzikologije, klavira, solfeđa i teorije muzike u muzičkoj školi Dr Vojislav Vučković i kao nastavnik muzičke kulture u osnovnim školama. Pohađala je brojne stručne seminare, od kojih u svojoj radnoj praksi najčešće primenjuje NTC sistem učenja, po metodama dr Ranka Rajovića. Svoje dugogodišnje iskustvo u radu sa najmlađima stekla je u školi Dr Vojislav Vučković i u edukativnom centru Balcan Culture Heritage, u Beogradu. Otuda njena želja i inspiracija za otvarenjem nove i drugačije muzičko edukativne radionice kod nas.

Pažljivo osmišljen, jedinstven plan i program naše radionice, omogući će svakom detetu da se upozna sa muzičkom umetnošću, kroz igru, bez nametanja i moranja. Cilj je da svako dete poželi da se bavi muzikom, bilo na profesionalan bilo na amaterski način. Sa druge strane, akcenat je na klasičnoj muzici koja nije mnogo zastupljena u medijima, i deca nemaju priliku da je često slušaju samim tim i razviju osećaj za tu vrstu muzike. Na našim časovima, jedna od bitnih metodičkih stvari jeste upravo i ta, vođeno slušanje muzike, upravo klasične. To podrazumeva slušno upoznavanje sa instrumentima u simfonijskom orkestru, njihovo prepoznavanje, ukazivanje na specifičnosti melodije i harmonije. Kroz različite muzičke žanrove-opere, balete, opere bajke, koncerte, simfonije, dečije albume, deca će imati priliku da obogate svoj slušni repertoar, uvrste pokret uz muziku, prepoznaju razliku između valcera i marša.

Mnogi psiholozi i načunici, otrkili su dobrobit slušanja klasične muzike, pogotovo Mocartove. O tome kako muzika utiče na nas i kakve blagodeti ima, svedoči i čitava studija Don Kembela, autora knjige Mocartov efekat. On navodi da muzika može da maskira neprijatne zvuke i osećanja, može da uspori i uravnoteži moždane talase, poboljša pokretljivost tela i koordinaciju, poveća nivoe endorfina, reguliše hormone stresa, promeni naše opašanje prostora, poboljša pamćenje i učenje, poveća produktivnost.

I na posletku,muzika ima moć da oblikuje karakter, jer ljude možete prepoznati po vrsti muzike koju slušaju. Zato je rana muzička edukacija od presudnog značaja za razvoj svakog deteta i njegove ličnosti.
Profesor Iva Radulović
Iva Radulović

Iva Radulović rođena 1990. godine, svoje školovanje započela je 1997. godine upisavši nižu Muzičku školu „Josip Slavenski“, u kojoj je stekla i svoje srednjoškolsko obrazovanje. 2007. godine upisala je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu odsek muzikologija, na kome je i masterirala 2013. godine i stekla zvanje teoretičar umetnosti – master.

Od 2008. godine član je Akademskog hora Collegium musicum čiji je i sekretar. Sa ovim ansamblom, organizovala je njegovo učešće na nizu takmičenja, festivala i koncerata u zemlji i inostranstvu (Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Italija, Poljska, Francuska, Holandija, Sjedinjene Američke države, Španija, Bugarska, Ekvador, Meksiko...).

Učestvovala je na programu YEMP (Youth Event menagment programme) 2012. godine na horskom festivalu Europa cantat u Torinu, Italija i od 2013. godine je jedini predstavnik iz naše zemlje u Komitetu mladih (Youth commitee) evropskog lidera u horskom pevanju – European choral assotiation-Europa Cantat. Na ovoj poziciji učestvovala je na organizaciji velikih festivala u Evropi kao što su Europa cantat junior, u Bergenu, Norveška, 2014. godine, Eurochoir i 2015. godine Europa cantat u Pečuju Mađarska...

Od 2014. godine radila je u „Muzičkoj omladini“ Beograda kao realizator programa i izvršni direktor Međunarodnog takmičenja Muzičke omladine Beograda, čiji je osnivač Sekretarijat za kulturu grada Beograda. Pored toga radi kao kao vršilac dužnosti direktora Akademsko kulturno umetničkog društva Univerziteta u Beogradu „Branko Krsmanović“.
Profesor Nikola Veličković
Nikola Veličković

Nikola Veličković diplomirani muzički umetnik - perkusionista, 2018.godine diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti na poliinstrumentalnoj katedri.

Angažovan muzičar u orkestrima poput Filharmonije,Simfonijskog orkestra RTS-a, orkestra u Madlenijanumu kao i u Narodnom pozorištu.

Višegodišnje iskustvo u radu sa decom u muzičkim radionicama i radionicama sa decom sa posebnim potrebama, izdvaja mladog umetnika kao izvrsnog pedagoga.