Назив фирме:  ЧАРОБНА ФРУЛА
Место: Студентски Трг 5, Београд
Назив фирме:  ЧАРОБНА ФРУЛА
Место: Студентски Трг 5, Београд
Шифра делатности:  5811
Опис делатности: Издавање књига
Матични број: 21418803
ПИБ: 111050900
Wеб: www.царобнафрула.цом
Телефон: +381 69/618-181
Емаил: bojana@carobnafrula.com

Посетом или куповином на Интернет продавници Царобнафрула.цом прихватате Услове коришћења и куповине који су наведени у даљем тексту. Молимо Вас да их пажљиво прочитате и упознате се правилима која примењујемо.Царобнафрула.цом задржава право да без претходног обавештавања врши измене и допуне ових Услова коришћења.
Услови коришћења интернет продавнице Царобнафрула.цомКомуникација електронским путем
Када посетите Царобнафрула.цом или нам пошаљете емаил поруку, комуницирате са нама електронским путем. Прихватањем услова коришћења  сагласни сте сте да са нама комуницирате електронским путем. Наша комуникација према вама биће путем електронске поште (емаил) или обавештењима која ћемо објављивати на овом сајту.

Заштита приватности корисника

У име "Чаробне Фруле" обавезујемо се да ћемо чувати приватност свих наших купаца. Прикупљамо само неопходне,  основне податке о купцима/ корисницима и податке неопходне за пословање иинформисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге. Дајемо купцима могућност избора укључујући могућност одлуке да ли желе или не да се избришу са маилинг листа које се користе за маркетиншке кампање. Сви подаци о корисницима/купцима се строго чувају и доступни  су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви запослени  у Чаробној Фрули одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

Заштита поверљивих података о трансакцији

Приликом уношења података о платној картици, поверљиве информација се преносе путем јавне мреже у заштићеној (криптованој) форми употребом ССЛ протокола и ПКИ система, као тренутно најсавременије криптографске технологије.Сигурност података приликом куповине, гарантује процесор платних картица, Банца Интеса ад Београд, па се тако комплетни процесс наплате обавља на страницама банке. Нити једног тренутка подаци о платној картици нису доступни нашем систему.
Интелектуална својинаСадржај приказан на овом сајту као што су странице, дизајнерски елементи (дугмићи, иконице и сл), текстови, фотографије, логотипи, аудио записи и софтвер су власништво Царобнафрула.цом или његових добављача и не могу се користити без предходне сагласности Царобнафрула.цом. Уколико за садржај који се налази на Царобнафрула.цом сматрате да је ваш и да је злоупотребљен, молимо вас да нас контактиратеу циљу утврђивања интелектуалне својине. Све информације доступне на интернет странама искључиво су информативног карактера,не смеју се користити у комерцијалне сврхе нити дистрибуирати трећим лицима.

Начин плаћања

Сва плаћања ће се вршити у српској валути – динарима (РСД). Износ за који ће рачун ваше кредитне картице бити задужен добија секонверзијом цене у еврима у српски динар према званичном курсу Народне банке Србије. Приликом задуживања ваше платне картице, исти износ се конвертује у локалну валуту према курсу удружења кредитних картица. Као резултат ове конверзије постоји могућност благе разлике од оригиналне цене наведене на нашем сајту.

Описи производа

Царобнафрула.цом настоји да све производе опише што је тачније могуће. Такође, Царобнафрула.цом не гарантује да су сви наведени подаци у вези производа 100% тачни, комплетни, поуздани и без грешака. Ако производ који сте купили одступа од података који су наведени на сајту можете га вратити у некоришћеном стању са комплетном документацијом коју сте уз њега добили, а ми ћемо вам вратити новац.

Цене производа

Све цене приказане на интернет продавници су са урачунатим 20% порезом на додатну вредност (ПДВ).

Измена (ажурирање) података на сајту

Царобнафрула.цом задржава право да може у свако време, без претходне најаве, променити податке приказане на било којој страници сајта. Посетиоци Царобнафрула.цом немају право да једнострано мењају услове коришћења,а свака евентуална измена је неважећа осим у случају да се обе стране сагласе писаним путем.
Делимична или потпуна непримењивост или незаконитост одређене одредбе ових Услова коришћења, неће утицати на пуноважност осталих одредби које остају на снази у целини. Непримењива или незаконита одредба ћебити замењена другом одговарајућом одредбом. Сагласни сте да ваша права и обавезе проистекле из ових Услова коришћења не можете пренети на трећа лица без изричитог писменог одобрења Царобнафрула.цом.

Услови куповине на интернет продавници Царобнафрула.цом

Царобнафрула.цом је интернет продавница која послује у складу са Законом о електронској трговини и свим осталим важећим законима и прописима у Републици Србији.
Детаљни услови куповине наведени су у следећем тексту. Молимо Вас да се упознате са њима пре него што обавите куповину:
     
I.        НАРУЧИВАНЈЕ

За наручивање производа из понуде Интернет продавнице Царобнафрула.цом потребно је да испратите следеће кораке:
Проналажење производа који желите да купитеПреглед КорпеУнос података о наручиоцу и месту испорукеНачин доставеИзбор начина плаћањаПреглед и потврда наруџбенице

Проналажење производа које желите да купите

Производи су организовани по категоријама које можете прегледати попут каталога. Када пронађете производ који желите да наручитеизаберите дугме „Стави у корпу“. Тиме сте производ убацили у своју корпу (исто као у класичној продавници). Даље, слободно можете наставити са прегледавањем производа а у корпу можете додати још производа.

Корпа

Када сте завршили са стављањем производа у корпу и желите да их наручите, изаберите опцију „Корпа“. На страници корпа се приказују сви производи које сто да сада ставили у њу. У корпи можете навестиколико комада једног производа желите наручите или ако сте се предомислили у вези неког од њих, производ можете избацити из корпе.Корпа је почетна тачка у креирању наруџбенице. Када сте задовољни садржајем своје корпе, крените даље на следећи корак.

Унос података о наручиоцу и месту испоруке

У овом кораку је потребно да наведете податке о наручиоцу и адресу где је потребно пакет испоручити. Подаци о наручиоцу су подаци који ће бити наведени на рачуну који ће вам бити послат заједно са пошиљком. Уколико купујете као физичко лице, као податке о наручиоцу наведите податке из личне карте. Уколико наручујете као правно лице (фирма) наведите важеће податке о фирми.Подаци о месту испоруке су подаци где желите да пошаљемо пошиљку. Молимо вас да све податке наведете што прецизније како би вас курири који уручују пошиљке што лакше пронашли. У случају неисправно унетих података, може доћи до враћања ваше пошиљке и спорије испоруке.
Можете да одаберете да сами дођете по наручене производе који ће вас у том случају чекати у радњи.

Начин доставе

Даље ће вам бити приказан начин на који ће вам пошиљка бити достављена ( бесплатна достава и сл.)

Избор начина плаћања

У овом кораку је потребно да изаберете како желите да платите наручене производе. Царобнафрула.цом подржава следеће начине плаћања:
плаћање поузећемплаћање дебитном или кредитном картицом

Преглед и потврда наруџбенице

На крају, пре него што потврдите наруџбеницу, можете још једном погледати све њене детаље: шта сте наручили,податке о наручиоцу, адресу испоруке, како ће пошиљка бити упакована, када ће бити достављена, колико износе трошкови доставе, колика је укупна цена, итд.
Уколико се слажете са наруџбеницом изаберите опцију „Потврди“ чиме је она креирана. Аутоматски са потврдом наруџбенице на регистациони емаил вам се шаље преглед наруџбенице и упутство за плаћање.

II.        ПЛАЋАНЈЕ

Царобнафрула.цом подржава плаћање поузећемПлаћање поузећем подразумева плаћање наруџбенице куриру приликом преузимања пошиљке. Плаћање се врши уплатом на жиро рачун издавачке куће Чаробна фрула, који ћете добити приликом испоруке пошиљке или слањем захтева за уплатницу, на емаил адресу bojana@carobnafrula.com  

III.        ИСПОРУКА РОБЕ

Минимално време потребно за поручивање је 48 сати пре испоруке, осим ако се поручивање врши у суботу минимално време време за поручивање сепродужава на 72 сата пре испоруке (недељом не радимо!) У случају да се термини заказивања испоруке поклапају са нерадним данима због празника, продавац преузима обавезу да купца обавести о околностима И направи усмени договор о испоруци.
Достава је могућа у Србији, Црној Гори, Босни и Hерцеговини, Hрватској. Достава се наплаћује, осим у случајевима поруџбине веће од 8.000 РСД. Достава се врши  у терминима радног времена од 7:30 до 19:30х.Службе преко којих шаљемо пошлијке су пост еxпресс, акс и беx курирска служба. 
Купац је у обавези да приликом поручивања упише време за доставу и у обавези је да буде присутан на адреси уписаној на поруџбини или обавести продавца о промени адресе за доставу. Време доставе може да варира у распону од + – 20 минута, због непредвидјених околности.

У случај када је роба оштећена приликом транспорта, потребно је да нам пријавите одмах на емаил bojana@carobnafrula.com или Телефон 069/618-181  одмах након пријема пошиљке.

IV.        РЕКЛАМАЦИЈА

По примању и преузимању робе купац је дужан да се придржава услова са декларације и складишти робу на правилан начин.
У случају да роба није у складу са предвиђеним стандардима које је поставио продавац, исти је дужан да замени робу или врати уплаћени новац или направи нови договор са купцем око испоруке.
У случају да имате било какву рекламацију на производ или нашу услугу будите слободни да нас контактирате.
Будите сигурни да смо спремни и способни да решимо сваку насталу ситуацију. Рекламације слати на bojana@carobnafrula.com

V.        ПРАВО НА ОДУСТАЈАНЈЕ ОД КУПОВИНЕ, ВРАЋАНЈЕ РОБЕ

Према Закону о заштити потрошача (Службени гласник РС, бр. 62/2014) куповина преко наше продајне интернет странице www.царобнафрула.цом сматра продајом на даљину.
У складу са чланом 28  закона у случају  продаје на даљину установљава се право купца, који се сматра потрошачем (физичко лице које производ купује ради намирења својих индивидуалних потреба, а не ради обављања професионалне делатности), да одустане од уговора у року од 14 дана од дана када му је производ предат у државину, односно у државину лица кога је купац одредио, а није превозник. Приликом одустанка купац може, али не мора да наведе разлоге због којих одустаје.
Одустанак од уговора се остварује подношењем одговарајућег обрасца, који је доступан је на нашој продајној интернет страници. Образац треба сходно попунити релевантним подацима о купцу и купљеном производу, одштампати, потписати и вратити поштом на следећу адресу: Чаробна фрула доо, Студентски Трг 5, Београд
Уколико се одлучите за одустанак од уговора, најљубазније Вас молимо разлог одустанка наведете (није неопходно) у обрасцу за одустанак,како бисмо разлог Вашег незадовољства могли што је пре могуће отклонитии унапредити  наше пословање у циљу задовољења интереса наших купаца.
У складу са чланом 28.  Закона без одлагања  ћемо потврдити пријем у писаном или електронском облику. Уз потврду ћемо Вам послати и упутство о начину враћања робе. Према Закону о заштити потрошача, трошкове враћања производа сноси купац, осим ако продавац изричито не нагласи да ће својевољно платити трошкове враћања робе. У упутству ћемо Вам дати предлог како да нам се производ најефикасније и уз најмање трошкове врати.
Купац је дужан да производ врати без одлагања, а најкасније у року од 1 (једног) дана од дана када је послао образац за одустанак.
По истеку рока од 1 (једног) дана од дана када је послао одустанак, производ се више не може вратити.
Могуће је вратити само производе који су некоришћени, неоштећени и у оригиналној амбалажи, са свим додацима и пропратном документацијом (упутства итд.).
По пријему производа, утврдиће се да ли је производ исправан и неоштећен. Купац одговара за неисправност илиоштећење производа који су резултат неадекватног руковања производом,тј. купац је искључиво одговоран за умањену вредност производа која настане као последица руковања робом на начин који није адекватан, односно превазилази оно што је неопходно да би сеустановили његова природа, карактеристике и функционалност. Уколико се утврди да је наступила неисправност или оштећење производа кривицом купца, одбиће се враћање цене и производ ће му бити враћен на његов трошак.
Цена се купцу враћа по пријему производа, и након што се утврди да је производ неоштећен и исправан.
Трговац је дужан да потрошачу без одлагања врати износ који је потрошач платио по основу уговора,а најкасније у року од 14 дана од дана пријема изјаве о одустанку.
Закон о заштити потрошача искључује право купца да врати производ у одређеним ситуацијама. Имајући у виду асортиман робе у нашој понуди, од тих случајева три могу да буду релевантна а ускладу са чланом 37 закона.
У случају враћања робе и повраћаја средстава купцу који је претходно платио неком од платних картица, делимично или у целости,а без обзира на разлог враћања, Чаробна Фрула је у обавези да повраћај врши искључиво преко ВИСА, ЕЦ/МЦ и Маестро метода плаћања, што значи да ће банка на захтев продавца обавити повраћај средстава на рачун корисника картице.
У случају враћања робе и повраћаја средстава купцу који је претходно платио приликом преузимања (поузећем), уплатом на рачун или е-банкингом, Чаробна Фрула ће повраћај извршити уплатом износа на жиро рачун купца. Уколико купац не поседује жиро рачун повраћај средстава ће бити извршен услугом ПостНет слања новца.