Naš tim

Bojana Nestorović – master muzikolog i kulturolog, direktor i osnivač umetničkog obrazovanja “Čarobna frula” 

Rođena u Beogradu 1988. godine, završila je nižu i srednju muzičku školu Dr Vojislav Vučković, odsek klavir. Osnovne i master akademske studije završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na odseku za Muzikologiju. Paralelno je završila i master akademske studije na Fakultetu političkih nauka, takođe u Beogradu, smer kulturologija.
Radila je kao profesor harmonije, etnomuzikologije, klavira, solfeđa i teorije muzike u muzičkoj školi Dr Vojislav Vučković i kao nastavnik muzičke kulture u osnovnim školama. Pohađala je brojne stručne seminare, od kojih u svojoj radnoj praksi najčešće primenjuje NTC sistem učenja. Svoje dugogodišnje iskustvo u radu sa najmlađima stekla je u muzičkoj školi Dr Vojislav Vučković i u edukativnom centru Balcan Culture Heritage, u Beogradu.
Osnivač je izdavačke kuće Čarobna frula, koja se bavi muzičkim izdanjima, edukativnog karaktera, kao i didaktičkih materijala za predškolske ustanove i osnovne muzičke škole.
Autor je radne sveske Mali muzičar za decu predškolskog i školskog uzrasta, koja je odobrena od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije.
Autor je igre muzičke memorije sa nazivima instrumenata na srpskom i engleskom jeziku.
U okviru projekta Muzička edukacija dece, koji je sproveden u periodu od septembra 2019. do marta 2020.godine, u PU 11 April Novi Beograd, bila je direktor i realizator projekta, pod nazivom Muzičko putovanje sa Čarobnom frulom.
,,Trenutno u predškolskim ustanovama i nižim muzičkim školama aktuelni programi nisu prilagođeni detetu kao razvojni stimulans, niti sadrže planove za decu najmlađeg uzrasta, upravo kada je taj stimulans najpotrebniji. Od svih oblika darovitosti, muzička darovitost ispoljava se najranije – oko 3 godine i zato je njen stimulans upravo u tom periodu veoma važan. Naša radionica namenjena je svima – deci koja imaju talenta, ali i onoj koja talente u muzici ne ispoljavaju.
Pažljivo osmišljen, jedinstven plan i program radionice, omogući će svakom detetu da se upozna sa muzičkom umetnošću, kroz igru, bez nametanja i moranja. Kroz podsticanje i negovanje pravilnog pevanja, kod svakog deteta može se razviti sluh. Ujedno, rad na ritmu kroz muzičko – didaktičke igre, doprineće razvoju motorike i time pripremiti dete za muzičku školu.Naš cilj je da svako dete poželi da se bavi muzikom, bilo na profesionalan bilo na amaterski način. "
O tome kako muzika utiče na nas i kakve blagodeti ima, svedoči i čitava studija Don Kembela, autora knjige Mocartov efekat. On navodi da muzika možeda maskira neprijatne zvuke i osećanja, može da uspori i uravnoteži moždane talase, poboljša pokretljivost tela i koordinaciju, poveća nivoe endorfina, reguliše hormone stresa, promeni naše opažanje prostora, poboljša pamćenje i učenje, poveća produktivnost.
Muzika ima moć da oblikuje karakter, jer ljude možete prepoznati po vrsti muzike koju slušaju. Zato je rana muzička edukacija od presudnog značaja za razvoj svakog deteta i njegove ličnosti.

 

Jana Janićijević – master flautista, sekretar umetničkog obrazovanja “Čarobna frula” 

 

Sara Savović – master muzički pedagog, koordinator muzičkih radionica u vrtićima i organizator koncerata 

Obrazovanje

Osnovna škola: OŠ ,,Živadin Apostolović“ u Trsteniku, nosilac Vukove diplome; Niža muzička škola ,,Kornelije Stanković“ u Trsteniku.
Četvrti stepen: Srednja muzička škola ,,Stanković“ u Beogradu – klavirski i teoretski odsek.
Osnovne studije: Fakultet muzičke umetnosti, odsek za solfeđo i muzičku pedagogiju – diplomirani teoretičar umetnosti,

Nagrade

Godišnja nagrada najboljem studentu na studijskom programu za muzičku pedagogiju (2019);
Stipendija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za školsku 2013/14, 2014/15, 2016/17, 2017/18, 2018/19, 2019/20.
Stipendija Ministarstva omladine i sporta, za školsku 2014/15, 2018/19, 2019/20.
Stipendija Fonda za mlade talente opštine Trstenik, za školsku 2015/2016, 2016/17, 2017/18, 2018/19, 2019/20.
Nagrade na pijanističkim takmičenjima: Chopin fest (2014), Internacionalno pijanističko takmičenje u Bijeljini (2015), Takmičenje studenata uporednog klavira u Nišu (2017, 2018),
Nagrade na takmičenjima kamerne muzike: Takmičenje kamernih ansambala u Šapcu (2013,2014), Međunarodno takmičenje ,,Lazar Jovanović“ (2013), Međunarodno takmičenje ,,Bruna Špiler“ u Herceg Novom (2014), Republičko takmičenje ,,Petar Konjović“ (2016), Međunarodno takmičenje ,,Lav Mirski“ u Osijeku (2018).
Nagrade na takmičenjima solfeđa i drugih muzičko-teorijskih predmeta: Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije – teorija muzike (2012), solfeđo (2013, 2014), dvoglasno pevanje (2014); Takmičenje ,,Kornelije“ – solfeđo (2014, 2015), dvoglasno pevanje (2015), harmonija (2014, 2015), muzički oblici (2015), komponovanje (2015); Takmičenje mladih solfeđista, Požarevac – solfeđo (2015), dvoglasno pevanje (2015).

Radno iskustvo

- Predavač u muzičkoj radionici ,,Čarobna frula“ (od 2019);
- Član stručnog tima u projektu ,,Muzičke radionice u PU 11. april Novi Beograd“ (2019, 2020)
- Predavač i korepetitor u školi mjuzikla za decu i odrasle ,,Eudven“ (od 2016);
- Predavač u muzičkim centrima ,,Imaginarium“ (2018/19), ,,Kućerak mašte“, vrtićima ,,Švrća“ (2018/19), ,,Pet plus“ (2019/2020);
- Član Akademskog hora ,,Collegium musicum“ (od 2015);
- Član Pevačkog društva ,,Stanković“ (od 2017);
- Korepetitor u ansamblu učenika solo pevanja srednjih muzičkih škola – Operetika (2018);
- Polaznik master-klasova prof. Jokut Mihailović, prof. Sare Marjanović, prof. Natalie Trull;
- Polaznik Letnje škole za muzičke pedagoge u Luvenu (Belgija, 2018);
- Polaznik seminara i radionica u organizaciji Music art project-a (u okviru programa El Sistema saradnja sa Francis Gagliardi i Karolinom Bater);
- Nastavnik dodatne vannastavne muzičke radionice sa decom 5. i 6. razreda OŠ ,,Vladislav Ribnikar“ (2019);
- Koautor rada ,,Community music“, koji je izložen na Međunarodnom forumu studenata glazbene pedagogije u Puli i na Kreativnoj radionici ,,Podijelimo znanje“ u Sarajevu (2019);
- Član organizacionog tima i učesnik Foruma studenata scenskih umetnosti u Beogradu (2018, 2019)

 

Aleksandra Vujić – muzički pedagog, koordinator muzičkih radionica u vrtićima i organizator koncerata

Obrazovanje

Osnovna škola : „Andra Savčić“ , muzička škola „Živorad Grbić“ , Valjevo
Četvrti stepen : muzička škola „Živorad Grbić“ – teoretski smer
Osnovne studije : Univerzitet umetnosti u Beogradu , Fakultet muzičke umetnosti, Katedra za muzičku pedagogiju

Radno iskustvo

-2012. godine položila Cambridge English First FCE (First Certificate in English) za samostalnog jezičkog korisnika
-Član akademskog ženskog hora Collegium musicum sa kojim je,pored brojnih nastupa, snimila kompakt disk „Tri zvuka Mokranjca“
-Član hora „Gradski hor Beograd“
-Sa kolegama iz klase u okviru predmeta Pedagoško izvodjačke funkcije mjuzikla učestvovala je u mjuziklu „Moje pesme moji snovi“ premijerno izveden u pozorištu Dadov u junu 2018.godine i na gostovanjima u Sarajevu i Zagrebu. Iste godine učestvovala je u realizaciji predstave „Pogled sa Kalemegdana“ sa kolegama sa katedre u okviru predmeta Improvizacija- glas i klavir . U okviru predmeta Realizacija mjuzikla u funkciji integrisane nastave 2019.godine učestvuje u mjuziklu „Mačke“ koji je premijerno izveden u Kulturnom centru „Čukarica“ .
-Sa koleginicom iz klase Katarinom Gičić napisala je rad „Značaj i uloga mjuzikla za studente muzičke pedagogije : mjuzikl kao praktični solfedjo“ koji je predstavljen na 5. medjunarodnom pedagoškom forumu u Puli i na Internacionalnoj kreativnoj radionici „Podijelimo znanje“ u Sarajevu 2019.godine
- Učestovovala je u organizaciji Medjunarodnog pedagoškog foruma i Foruma studenata scenskih umetnosti 2018.i 2019.godine
- u septembru 2019.godine počinje da radi kao muzički pedagog u muzičkoj radionici „Čarobna frula“ u Dečijem kulturnom centru „Majdan“ i u predškolskim ustanovama PU 11 April Novi Beograd.

 

Klavirski odsek

Đurđa Gudurić, Zora Vešković, Ivona Igrutinović, Ljiljana Felker, Nađa Pešić, Ivana Tanasković

 

Gudački odsek

Marija Cvejić, Ana Jovanović, Nada Šarković

 

Odsek gitare

Petar Ćirić

 

Duvački odsek

Jana Janićijević

 

Odsek za perkusije

Grigorije Andrejević

 

Teoretski odsek

Mirjana Nedeljković, Natalija Mićić