KONCERTI ZA DECU

Da li ste znali da dete može da svira, iako ne zna da čita i piše? 
Da sa 5 godina može da nastupi u Velikoj dvorani Kolarčeve Zadužbine? 
Pokaže svoje malo umeće i podstakne samopouzdanje? Oslobodi se treme i prevaziđe strah od nastupa?
 
Upravo to se dešava na našim koncertima koje organizujemo svake godine za decu od 3 do 14 godina! I to baš uvek po našem izboru u najlepšoj sali Kolarca!
 
Koncerti za decu održavaju se uglavnom u decembru i junu mesecu i predstavljaju deo onoga što celokupan tim Čarobne frule, vredno i predano radi sa decom tokom cele školske godine. Na koncertima nastupaju mladi solisti - pijanisti, flautisti, gitaristi, violinisti! 
Svi oni sa velikim trudom i radom vežbaju svoje kompozicije, omiljene melodije i jedva čekaju da odsviraju pred mamom, tatom, bakom, sekom, dekom!
 
A pored naših solista talentovanih mališana, nastupaju i sva deca koja pohađaju muzičku radionicu u vrtićima, na Kolarcu i na Senjaku.
Programi koncerata za decu koji se baziraju na pesmama, muzičim igrama, tematski su vrlo bogati sa pregršt različitih pesmica po karakteru, tekstu, melodiji, ritmu. Horsko pevanje sa puno iskrenih dečjih emocija, budi u publici najlepše emocije i radost!  Svake godine, na našim koncertima možete čuti pesme Dragana Lakovića, Minje Subote, ali i najnovije pesme domaćih srpskih kompozitora poput Vere Milanković i Bore Majdanca. Zašto su koncerti važni za decu?
 
Zato što kroz njih radi se na razvoju  : 
- muzičkih sposobnosti 
- timskog duha kod dece
- razvoju vokalnih sposobnosti 
- podsticanju mašte i kreativnosti
- sticanju samopouzdanja 
- iskazivanju emocija
 
JER MUZIKA IMA MOĆ DA OBLIKUJE KARAKTER!